Yabancı sorunu böyle çözülecek

| |

14 yabancılı Beşiktaş böylece çok önemli sorundan kurtulacak..Türkiye Futbol Federasyonu seçimine 1 haftadan az bir süre kala Beşiktaş'a müjdeli haber geldi. 29 Haziran'da Ankara'da yapılacak seçime tek iddialı aday olarak girecek olan ve başkanlık koltuğuna oturmak için artık günleri sayan Mehmet Ali Aydınlar'ın yabancı sınırını kaldıracağı öğrenildi. Beşiktaş'ın Mehmet Ali Aydınlar'a verdiği kayıtsız desteğin arkasındaki en önemli etkenin bu olduğu bildirildi. Ligde birçok kulübün bu konuda yaşadığı sıkıntıya artık son vermek isteyen Aydınlar'ın başkan seçilir seçilmez ilk icraatının 'belli şartlarla sınırsız yabancı' olacağı kaydedildi. Tabi bu gelişmeye en çok sevinen taraf kadrosunda 14 yabancısı bulunan Kara Kartal oldu. Böylece transfer döneminde kadrosuna yeni yabancı katmak için eli kolu bağlanan Siyah-Beyazlılar, derin bir nefes alacak.

Belli şartlar aranacak

Fink, Tabata, Ferrari gibi teknik ekibin istemediği isimler yine elden çıkarılacak ama bu operasyonda Beşiktaş Yönetimi'nin eli daha güçlü olacak. Ancak yabancı sınırı ortadan kalkarken, federasyonun ligin kalitesini düşürmeme konusunda belli başlı önlemler alacağı belirtildi. Buna göre bir kulübün kadrosunda yer alan yabancı futbolcu sayısının en az yarısının belli oranda kendi ülke milli takımlarının formasını giyme şartı getirilecek. Sahaya çıkacak yabancı sayısının sınırlandırılacağı ve bu rakamın büyük ihtimalle 6 olacağı ifade edildi.

Posted by Ahmet Değirmenci on 05:23. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 yorum for "Yabancı sorunu böyle çözülecek"

Leave a reply